UA / RU
Підтримати ZN.ua

Комітет Європарламенту вирішив рекомендувати підписати асоціацію, якщо Україна виконає необхідні умови

Схвалену комітетом з питань закордонних справ доповідь буде винесено на голосування Європейським парламентом в цілому на наступній сесії.

Комітет з питань закордонних справ Європейського парламенту схвалив доповідь, в якій містяться положення про те, що якщо Київ виконає необхідні умови, Європейський Союз повинен підписати Угоду про асоціацію на саміті Східного партнерства у Вільнюсі у листопаді і почати відразу ж тимчасове застосування її положень.

Як повідомляє у Брюсселі прес-служба Європейської народної партії (ЄНП), відповідну доповідь, підготовлену співголовою Euronest, віце-президентом ЄНП, депутатом Яцеком Царіушем-Вольським, і присвячену Східного виміру Європейської політики сусідства, було схвалено у четвер, 10 жовтня у Страсбурзі під час засідання комітету Європейського парламенту.

Доповідь буде винесено на голосування Європейським парламентом в цілому на наступній сесії.

Окрім того, у доповіді також пропонується Європейському парламенту продемонструвати намір почати процес повної ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС в рамках існуючих умов.

Коментуючи схвалену доповідь, доповідач Царіуш-Вольський сказав: "Ситуація нехороша, але не безнадійна. Вільнюський саміт не буде кінцем процесу, але його початком. Угода про асоціацію не є метою сама по собі, але є інструментом для подальшої трансформації. Більш важливо те, що станеться після всього: і це означає те, що станеться з імплементацією Угоди, що станеться з країнами, які парафують Угоди і які перебувають у другій групі - Білоруссю, Вірменією та Азербайджаном".

Нагадаємо, 28-29 листопада у Вільнюсі відбудеться саміт Східного партнерства, на якому Україна може підписати Угоду про асоціацію з Європейським Союзом, складником якої є створення зони вільної торгівлі. Підписання відбудеться, якщо Київ виконає вимоги Брюсселя: припинення політичних переслідувань опозиції та проведення реформ. !zn

Читайте також:

В Європі вірять, що рішення, яке дозволить підписати асоціацію з Україною, буде знайдено

Європарламент вирішить долю асоціації з Україною 15 жовтня - після звіту місії про справу Тимошенко

Депутати ПАРЄ закликали Україну докласти максимум зусиль для угоди про асоціацію

Українська делегація зірвала засідання комітету Європарламенту