UA / RU
Підтримати ZN.ua

Комісія Україна-НАТО: у МЗС звинуватили Угорщину в порушенні домовленості

Заступник Міністра нагадав, що Київ не буде змінювати свої закони на вимогу інших держав

Останні заяви посла Угорщини в Україні Іштвана Ийдярто про те, що Будапешт буде зберігати вето на засідання комісії Україна-НАТО на рівні міністрів, поки не побачить прогресу української сторони у забезпеченні прав меншин, порушує досягнуті домовленості голів МЗС.

Про це написав на своїй сторінці в Facebook заступник глави МЗС України Василь Боднар.

"Стара пісня про нове" - так можна назвати слова посла Угорщини про наші закони. Українське законодавство ніхто не буде змінювати на вимогу іноземної держави! Трактуємо такі закиди як відхід від конструктивного треку, над яким працюють міністри Дмитро Кулеба та Петер Сійярто", - підкреслив дипломат.

Читайте також: Угорщина закриває кордони для українців: коли і чому

Раніше повідомлялося про те, що Угорщина послідовно блокує євроінтеграційні устремління України з-за освітнього закону, ухваленого в 2017 році. Згідно з новим законом, мовою освітнього процесу в навчальних закладах є українська мова.

У світі традиційної дипломатії велике значення надають символів і знаків. Їх з надлишком і в будь-якій інтерпретації можна побачити в поїздку в Будапешт глави українського МЗС Дмитра Кулеби, яку він зробив, щоб зустрітися з угорським колегою Петером Сійярто. Детальніше про це читайте в матеріалі Володимира Кравченка "Знаки уваги" для ZN.UA.