UA / RU
Підтримати ZN.ua

Комісія більше не приймає документи від кандидатів на посаду голови НАЗК

Список тих, кого допустили до конкурсу, планують оприлюднити вже цього тижня.

Конкурсна комісія оголосила про завершення прийому документів на від кандидатів на посаду голови Нацагентства з питань запобігання корупції. У пресслужбі комісії зазначили, що отримали документи від 64 кандидатів.

Зокрема, документи подали 53 чоловіки та 11 жінок. При цьому 72% кандидатів із Києва чи Київської області, решта – з інших областей. З державного сектору подали документи 53 кандидати, з приватного – 11. При чому 8% з останніх мають досвід державної служби.

У комісії також розповіли, що 11 кандидатів працювали чи зараз працюють у НАЗК, ще 13 є представниками інших державних інституцій. Також документи подали шість адвокатів, п’ять військовослужбовців, чотири співробітники Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, три нинішні чи колишні співробітники НАБУ. Також серед кандидатів є по одному працівнику з Державного бюро розслідувань, АРМА, СБУ та Економічного бюро безпеки.

Читайте також: Стосовно доброчесності не буде ніяких винятків – член комісії з відбору голови НАЗК

Під час засідання 28 грудня Комісія планує вирішити, кого допускати до конкурсу, а кого ні. А 29 грудня мають оприлюднити перелік кандидатів, допущених до участі у конкурсі. Того ж дня Комісія має оголосити про наступний етап конкурсу.

НАЗК – це ключова інституція антикорупційного блоку, яка покликана стати запобіжником у корупційних схемах топчиновників: корупцію завжди легше попередити, ніж потім розслідувати та доводити у судах. Нинішній очільник НАЗК Олександр Новіков складає свої повноваження 15 січня наступного року. Детальніше про конкурс в інтерв’ю ZN.UA розповіли члени конкурсної комісії Метью Мюррей та Андрій Козлов, з якими поговорила Тетяна Безрук.