UA / RU
Підтримати ZN.ua

Командувач ООС назвав Мінські домовленості єдиною можливістю мирного завершення війни на Донбасі

Саме від Кремля, який пропагує виконання цих угод, залежить врегулювання ситуації.  

Командувач об'єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Олександр Павлюк переконаний, що Кремлю потрібна політична воля для того, щоб мирно врегулювати ситуацію на Донбасі. В коментарі DW, він розповів, що до цього може підштовхнути виконання Мінських домовленостей. 

"Це поки єдиний стримувальний документ, який має Україна і який все-таки дає шанс на завершення цієї війни мирним шляхом", - відповів Павлюк на питання про актуальність угод. 

Він погоджується, що останнє слово в питанні врегулювання залишається за Москвою. 

"Навіть перед двосторонньою зустріччю між Байденом та Путіним декілька днів не було застосування зброї з боку ОРДЛО. Тобто вони також контролюються. Дають команду - вони ведуть вогонь, не дають команду - вони не ведуть вогонь. Все залежить від засобів, які будуть застосовані до Росії міжнародною спільнотою", - додав командувач об'єднаних сил ЗСУ. 

Читайте також: Мінські угоди ніколи не призведуть до миру в Україні – CEPA

Як писав для ZN.UA Олег Шамшур, не можна не помітити прихильність американської дипломатії до Мінських домовленостей. Однак автор переконаний, що їх позитивний потенціал, якщо він був взагалі, у будь-якій конфігурації учасників вичерпав себе ще кілька років тому.