UA / RU
Підтримати ZN.ua

Клімкін вважає скандальну заяву Земана "виступом актора"

Залиште Земана, його не виправити, зазначив міністр.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає, що президент Чехії Мілош Земан не "режисер" свого скандального виступу по Криму, а лише "актор".

"Залиште Земана, його не виправити. У театрі є режисери і є актори. Ті, хто запросили його до виступу, знали, що він скаже. З ними треба боротися", - написав глава МЗС у своєму Twitter.

В теж час постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба наголошує, що відповідь президента Чехії повинен бути тільки один: Крим не продається.

Раніше президент Чехії Мілош Земан заявив про те, що вважає анексію Росією Криму "завершеною справою" і запропонував вирішити його за допомогою виплат Україні. На його думку, в разі незгоди України на компенсацію почнеться "європейська війна".

У чешкого істеблішменту немає єдиної позиції щодо "українського кризи" та санкцій проти Москви. Найбільш провокаційно поводиться президент Мілош Земан. Спочатку Земан порівнював анексію Криму з радянською інтервенцією до Чехословаччини і закликав НАТО до рішучих превентивних дій, щоб не допустити вторгнення російських військ на Схід України. Через кілька тижнів він вже засудив політику санкцій проти Росії і повідомив, що вірить главі МЗС РФ Сергію Лаврову, сказав, що на Сході немає російських солдатів.

Детальніше про ставлення Чехії до подій в Україні читайте в спецпроекті ZN.UA "Викрадення Європи".