UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кличко готовий ініціювати звільнення Турчинова

Лідер "УДАРу" вважає, що за підсумками місяця роботи пора робити перші кадрові висновки.

Лідер партії "УДАР" Віталій Кличко заявляє, що у випадку, якщо дії влади будуть залишатися неефективними, можна розглядати питання про обрання нового голови Верховної Ради України.

"За підсумками останнього місяця вже можна зробити перші кадрові висновки", - заявив Кличко на засіданні парламенту у вівторок, 25 березня.

Він також зазначив, що вже варто приступити до консультацій щодо призначення нового глави Міністерства оборони України, і підкреслив, що це повинен бути професіонал з досвідом роботи в екстремальних ситуаціях.

"Нам зрозуміло, що дії також неефективні. І на сьогоднішній день, якщо так буде продовжуватися, ми можемо ставити питання про обрання нового голови Верховної Ради", - сказав Кличко.

Відзначимо, що напередодні Кличко під час погоджувальної ради Ради звинуватив Турчинова в тому, що не приймаються необхідні рішення для стабілізації у Криму.

"Я вимагаю провести термінове засідання РНБО, прийняти всі необхідні рішення, щоб не було спекуляцій!", - сказав Кличко, звертаючись особисто до Турчинова.

Турчинов, у свою чергу, повідомив, що засідання вже проводилося сьогодні вночі, однак, якщо лідер УДАРу хоче провести повторне, то в. о. президента проаналізує це прохання, і прийме відповідне рішення.

Потім Кличко кілька разів перепитав спікера про те, чи буде проведено таке засідання РНБО. На що спікер відреагував жорстко.

"Треба сприймати інформацію з першого разу!", - відреагував на наполегливість Кличка Турчинов.

Додамо також, що раніше з критикою Турчинова і керівників силових відомств виступив народний депутат, колишній глава Міноборони Анатолій Гриценко. "Не тільки Крим, Україну зливають. Неспроможність і бездіяльність президента і міністрів-силовиків вже не можна приховати. Це бачить вся країна, українське суспільство. Непрофесіоналізм, бездіяльність, аморфність (а ще і злодійство!) влади деморалізують не тільки Крим і військових у Криму - деморалізуются армія і силові структури в цілому, поширюються недовіра до влади, занепокоєння та обурення по всій країні. Цим користується ворог, який з кожним днем діє все більш нахабно...", - відзначив він у відкритому зверненні до лідера правлячої партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко. !zn

Читайте також:

Гриценко готовий замінити Турчинова на посаді Верховного головнокомандувача

Гриценко: Українська влада "подарувала" Путіну час для захоплення техніки і зброї в Криму

Турчинов скликав термінову нараду за участю Яценюка і Тенюха

Рада відмовила Тенюху у відставці