UA / RU
Підтримати ZN.ua

Київська спілка офіцерів підтримала Мельниченка

Київська організація Спілки офіцерів України висловлює підтримку екс-майору Управління державної охорони Миколі Мельниченку і заявляє, що відмежовується від тих військових, які його ганьблять.

Про це йдеться в заяві київської організації Спілки офіцерів України, яку було прийнято на засіданні виконкому організації 16 квітня.

Як наголошується в заяві, сьогодні вже немає ні в кого сумніву у достовірності плівок.

«Зрозуміло й інше: майор Микола Мельниченко, проявивши мужність, честь офіцера, принциповість і гідність громадянську і людську, як свідок виявив і зафіксував кримінальні ухили, бандитську злочинну атмосферу у вищому ешелоні влади України. Де ж тут зрада? Чому і кому? І чи мав він право замовчувати такі речі, які творилися можновладцями, від яких залежало наше життя, наші долі, наше майбутнє?» - обурюються офіцери.

«Проте, як за командою, піднявся страшний шум, що ці люди нікого не вбивали, нічого не крали, що вони чисті, білі, пухнасті та ще з крилами за спиною. Їм дійсно стало страшно, коли буде дозволено розслідувати їхні справи, вчинки», - йдеться в заяві.

Його автори відзначають, що почалася дискредитація основного «викривача і свідка - Миколи Мельниченка із залученням як заїжджих, так і своїх «консультантів - законодавців».

Київська організація Спілки офіцерів України бачить у цьому «цькуванні» свого колеги спробу поставити під сумнів його свідчення, «зганьбити його ім'я, за всяку ціну врятуватися і обілитися самим».

Кримінальну справу щодо Л.Кучми порушено 21 березня 2011 року. Він звинувачується у перевищенні влади і службових повноважень, що призвели згодом до вбивства журналіста Г.Гонгадзе (ч.3 ст.166 Кримінального кодексу в редакції 1960 року). Плівки майора управління Держохорони Миколи Мельниченка визнано речовим доказом у справі.

На „плівках Мельниченка“ зафіксовано голоси багатьох високопоставлених чиновників, у тому числі діючого президента Віктора Януковича і прем'єра Миколи Азарова, які обговорюють з Л.Кучмою «не зовсім законні» дії.

Як повідомлялося раніше, З'їзд офіцерів України має намір розглянути питання доцільності порушення кримінальної справи проти М.Мельниченка.