UA / RU
Підтримати ZN.ua

Київ готується до надзвичайних ситуацій: Кличко розповів деталі

Він закликав Німеччину розблокувати питання постачання зброї нашій країні. 

Після поширення інформації про ймовірне російське вторгнення у Києві розпочалися підготовки до надзвичайних ситуацій. Про них мер міста Віталій Кличко розповів під час інтерв'ю виданню Bild.

"У моєму рідному Києві ми готуємося до можливої надзвичайної ситуації, і я як мер організую громадянську оборону. Ми активізували роботу з набору та підготовки резервістів", — повідомив  він. 

Кличко нагадав, що зараз біля українського кордону перебуває близько 100 тисяч військ російських солдат, що є "безпрецедентною загрозою". Мер міста зазначив, що столиця повинна бути готова до будь-яких ситуацій. 

Він також закликав Німеччино розблокувати постачання зброї Україні через механізми НАТО. 

"Не може бути, щоб Німеччина не схвалила рішення НАТО щодо постачання оборонної зброї Україні! Новий уряд Німеччини повинен зрозуміти, що допомога нашій країні ще ніколи не була такою важливою", — повідомив він.

Читайте також: Путіну не потрібне військове вторгнення, щоб тиснути на Україну — FT 

Нагадаємо, видання Financial Times з посиланням на міністра оборони України Олексія Резнікова писало, що минулого місяця Німеччина зірвала купівлю Україною 90 великокаліберних снайперських гвинтівок Barrett M82 зі США та 20 комплексів протидії дронам EDM4S-UA з Литви.

Про німецьке "червоне світло" на шляху України до НАТО, відновлення ядерного потенціалу та шанси реанімувати "Норманді" читайте в інтерв'ю Тетяни Силіної з послом України в Німеччині Андрієм Мельником "Україна не дозволить нікому — ані ворогам, ані нашим партнерам — викручувати собі руки"