UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кернес пообіцяв не допустити референдуму щодо створення "Харківської народної республіки"

Мер Харкова заявив, що 23 серпня в місті нібито готують референдум про створення так званої ХНР. Мер запевнив, що "спроби повторити у нас Слов'янськ або Луганськ" будуть припиняти.

Харківський міський голова Геннадій Кернес пообіцяв жорстко присікати спалахи сепаратизму.

У зверненні до харків'ян, оприлюдненому прес-службою міськради, Кернес заявив, що "в місті діють сили, зацікавлені розхитати ситуацію".

"Вони використовують брудні прийоми і "кишенькові" ЗМІ, повідомляючи, що до 23 серпня у місті нібито готують референдум і тут буде оголошено так звану ХНР", - додав він.

"Відповідально заявляю: поки я керую Харковом, жодних референдумів і ХНР в нашому рідному місті не буде. Як не буде проголошення жодних інших геополітичних новоутворень. Всі спроби повторити у нас Слов'янськ або Луганськ міська влада припинить швидко і жорстко. Прошу цих людей запам'ятати - Харків був, є і буде частиною єдиної і неподільної України", - підкреслив Кернес.

Мер нагадав, що 23 серпня Харків збирається відзначити День міста і День звільнення.

"Псевдореферендуми і подібні дії принесли жителям Донбасу та Луганської області тільки війну, руйнування і горе. Вірю, що наші люди проявлять притаманні їм спокій і мудрість, не піддадуться на провокації і зроблять усе, щоб зберегти спокій і мир", - йдеться у зверненні Кернеса.

Нагадаємо, Харківська міськрада 6 серпня з подачі мера Геннадія Кернеса затвердила рішення про присвоєння звання "Почесний громадянин міста Харкова" росіянину Олександру Шишкіну - члену Ради Федерації, який голосував за анексію Криму і його приєднання до РФ. !zn

Читайте також:

Проти Кернеса відновлено кримінальне провадження

"Батьківщина" пригрозила Харківській міськраді розпуском

З подачі Кернеса почесним харків'янином став сенатор РФ, який голосував за анексію Криму