UA / RU
Підтримати ZN.ua

Керівники ЄС підтвердять Януковичу свою готовність підписати асоціацію

Зустріч голови Євроради Хермана ван Ромпея та голови Єврокомісії Жозе Мануеля Баррозу з президентом України Віктором Януковичем може відбутися у четвер перед робочою вечерею, якою відкриється саміт.

Під час зустрічі у Вільнюсі з президентом України Віктором Януковичем голова Євроради Херман ван Ромпей і глава Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу підтвердять, що Євросоюз, як і раніше налаштований підписати з Києвом угоду про асоціацію, заявила в четвер на брифінгу у Брюсселі офіційний представник Єврокомісії Піа Хансен.

Угоду, за її словами, може бути підписано, "коли умови (поставлені Євросоюзом) буде виконано".

Зустріч може відбутися у четвер перед робочою вечерею, якою відкриється саміт. Хансен зазначила, що це буде перший контакт на такому рівні після подій, пов'язаних із призупиненням Києвом процесу підготовки угоди.

Сторони підіб'ють підсумок ситуації і обговорять у прямому діалозі майбутні етапи у відносинах сторін, сказала представник Єврокомісії.

Нагадаємо, у Вільнюсі у четвер відкривається саміт Східного партнерства. Учасники - представники 34 країн на рівні голів держав і міністрів, а також керівництво Євросоюзу обговорять майбутнє цієї програми співпраці ЄС з шістьма державами пострадянського простору - Азербайджаном, Вірменією, Білоруссю, Грузією, Молдовою і Україною.

Головною інтригою форуму залишається питання підписання Україною Угоди про асоціацію з Євросоюзом та розширеної угоди про вільну торгівлю. !zn

Читайте також:

Кокс підтвердив, що Янукович запропонував паузу в євроінтеграції ще до рішення Кабміну

Глава МЗС Швеції сумнівається у твердості євроінтеграційних переконань Януковича

У США рекордними темпами набирає підтримку петиція про санкції проти Януковича

Президент Литви закликала східних партнерів ЄС прислухатися до голосу громадян