UA / RU
Підтримати ZN.ua

Керівники місій США та ЄС закликали владу України поліпшити законопроєкт про відновлення Вищої кваліфікаційної комісії суддів

Ці удосконалення потрібні для забезпечення незалежності комісії з відбору ВККС та значущої ролі незалежних експертів, кажуть дипломати

Глава представництва Європейського Союзу в Україні Матті Маасікас та тимчасова повірена у справах США в Києві Христина Квін зустрілися з головою комітету правової політики Верховної Ради Андрія Костіна і закликали вдосконалити законопроєкт про відновлення Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

"Посольство США та Делегація ЄС в Україні зустрілися з головою комітету правової політики Верховної Ради Костіна. Необхідні удосконалення законопроєкту про відновлення Вищої кваліфікаційної комісії суддів для забезпечення незалежності комісії з відбору ВККС і значущої ролі незалежних експертів", - твітнув Маасікас в п'ятницю.

Читайте також: Меркель закликала Київ продовжувати боротьбу з корупцією, судову і земельну реформи

Детальніше про те, що означають законопроєкти Володимира Зеленського і в якому напрямку вони рухають реформу, читайте в статті Романа Куйбіди "Судова реформа. Три кроки президента".