UA / RU
Підтримати ZN.ua

Казахстан не визнає псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях України

Речник МЗС заявив, що Казахстан готовий сприяти налагодженню політичного діалогу. 

Речник МЗС Айбек Смадіяров заявив, що Казахстан не визнає так званих "референдумів" на тимчасово окупованих РФ територіях України, інформує  Reuters.

"Що стосується проведення «референдумів»... Казахстан дотримується принципів територіальної цілісності держав, їх суверенної рівноцінності та мирного співіснування", - зазначив представник МЗС.

Смадіяров також підкреслив: "Ми підтверджуємо нашу готовність надавати всіляке сприяння налагодженню політичного діалогу. Водночас наша країна вважає, що збереження стабільності як на регіональному, так і на глобальному рівні є найважливішою метою".

Читайте також: Сербія не визнає результати «референдумів» на окупованих українських територіях - заява МЗС

Нагадаємо, російські загарбники заявили про початок проведення псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях України. Заяви російських окупаційних адміністрацій щодо  псевдореферендумів про приєднання до РФ українських територій, порушують законодавство України низку норм міжнародного права та права людини.

Раніше країни G7 та американський президент Джо Байден заявили, що ніколи не приймуть «результати» російських псевдореферендумів і не визнають анексію Росією територій України.