UA / RU
Підтримати ZN.ua

Канада знову рекомендувала своїм громадянам залишити територію України

Це вже друге звернення до своїх громадян, раніше уряд закликав канадців повернутись на батьківщину 25 січня.

Уряд Канади, услід за Посольством США, повторно розмістив заклик до своїх громадян покинути територію України. Інформація про це розміщена на офіційному сайті уряду.

У повідомленні міститься переконлива рекомендація уникати будь-яких поїздок до України.

Уникайте будь-яких поїздок в Україну через постійні загрози з боку Росії та ризик збройного конфлікту. Якщо ви перебуваєте в Україні, ви маєте виїхати, доки доступні комерційні засоби пересування”, — йдеться у заяві.

Також канадський уряд попереджає громадян Канади, що рішення про подорож є їх особистим вибором і кожен громадянин несе персональну відповідальність за свою особисту безпеку.

25 січня уряд Канади вперше рекомендував своїм громадянам залишити Україну у зв'язку з агресією РФ і накопиченням військ на кордоні.

За день до цього, 24 січня про вивезення сімей дипломатів з Києва повідомили США, Німеччина та Австрія, а також Велика Британія.

Читайте також: В ЄС не бачать причин для евакуації сімей дипломатів з України

Про стратегію адміністрації Джо Байдена щодо стримування масштабної агресії Росії проти України, підходи Вашингтона до зниження ризиків ескалації, читайте у статті Олександра Хари "Як Білий дім відповів Кремлю: навіщо Блінкен приїжджав до Києва".