UA / RU
Підтримати ZN.ua

Канада додатково надасть $41 мільйон військової допомоги Україні

Також прем'єр Джастін Трюдо пообіцяв нові санкції проти росіян.

Канада надасть Україні додатковий пакет військової допомоги на суму 41 мільйон доларів (50 мільйонів канадських доларів). Про це повідомив прем’єр-міністр Джастін Трюдо за підсумками зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським.

У повідомленні на офіційному сайті Трюдо йдеться про те, що новий пакет допомоги стане доповненням до попередньо надісланих в Україну артилерії, боєприпасів і легких броньованих машин цивільного виробництва. Він пообіцяв, що вже невдовзі ЗСУ отримають у своє розпорядження камери для дронів, боєприпаси для гаубиць М777, вогнепальну зброю та набої, а також супутникові зображення високої роздільної здатності на 15 мільйонів доларів. 

Крім того, прем’єр Канади наголосив, що країна лише посилюватиме санкції проти РФ. За його словами, вже скоро обмеження будуть накладені на 21 громадянина Росії, в тому числі і на олігархів, наближених до путінського режиму. Також до санкційних списків потраплять фізичні та юридичні особи, які напряму або опосередковано допомагають російській армії. 

Читайте також: Посольства США і Канади відновили роботу у Києві

Раніше повідомлялося, що Канада скасує всі мита на українські товари строком на 12 місяців.