UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін звільнив Лозинського з посади заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури

НАБУ затримало Василя Лозинського на чималому хабарі.

Кабінет міністрів звільнив Василя Лозинського з посади заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури, повідомив очільник Мінінфраструктури. Лозинського напередодні затримали за хабар в розмірі 400 тис. доларів.

Напередодні ZN.UA повідомило, що Національне антикорбюро затримало Василя Лозинського на хабарі. Згодом наші дані офіційно підтвердило й НАБУ.  Зокрема, правоохоронці викрили ОЗУ та припинили його діяльність з розкрадання бюджетних коштів. 

Лозинського затримали під час отримання 400 тис. доларів. Ці гроші він отримав за сприяння укладанню договорів на закупівлю обладнання та техніки за завищеними цінами.

Читайте також: НАБУ відкрило справу щодо судді Василенка через незадеклароване майно в Росії та Криму

Василь Лозинський був заступником міністра Олексія Чернишова з лютого 2020 року, а згодом тимчасово зайняв його посаду, коли Чернишова було призначено головою правління НАК «Нафтогаз». Пізніше Мінрегіон приєднали до Міністерства інфраструктури в межах утворення Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України. Там Лозинський мав стати заступником глави Олександра Кубракова з 27 грудня 2022 року, однак, за даними джерел, затриманого ще не встигли звільнити зі старої посади.