UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін призначив Тараса Шевченка заступником голови Мінкульту

Кабінет міністр також ухвалив низку інших кадрових рішень.

Кабінет міністрів призначив заступників очільникам Мінкульту, Мінінфраструктури та Мінфіну. Ці та інші кадрові рішення уряд ухвалив під час засідання 12 серпня, повідомив у Facebook представник Кабміну у Верховній Раді Василь Мокан.

Так, Кабінет міністрів призначив:

Тараса Шевченка - заступником міністра культури та інформаційної політики України;

Анатолія Клімашевського - заступником міністра інфраструктури України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації;

Олександра Каву - заступником міністра фінансів України;

Юрія Драганчука - заступником міністра фінансів України з питань європейської інтеграції;

Максима Ярмистого - на вакантну посаду першого заступника голови Українського інституту національної пам’яті (шляхом укладення з ним контракту про проходження державної служби на період дії карантину).

Окрім того, уряд звільнив Юрія Драганчука - з посади заступника міністра фінансів України (у зв’язку з переходом на іншу роботу).

Також під час засідання Кабінет міністрів погодив кандидатури:

Євгенія Фербея на посаду заступника голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації;

Олександра Самойленка на посаду заступника голови Херсонської обласної державної адміністрації.

“Крім того, Кабмін скасував своє рішення від 5 серпня 2020 р. (протокол № 64) щодо внесення Президентові України подання про призначення Міщенка В. П. головою Кіровоградської обласної державної адміністрації”, - зазначив Мокан.

Читайте також: Кабмін затвердив нові критерії для визначення зон карантину

Раніше міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов повідомив про те, що Кабмін не рекомендуватиме призначати Міщенка головою Кіровоградської ОДА. Таке рішення уряд ухвалив після заслуховування кандидата. Немчінов також зазначив, що є дані про наявність у іщенка конфлікту інтересів, адже він бізнесмен.