UA / RU
Підтримати ZN.ua

Євросоюз привітав рішення США ввести санкції проти Коломойського

При цьому в ЄС відзначають, що в санкційних режимах Євросоюзу, що мають відношення до України, немає «критерію, що дозволяє накладати санкції на осіб, відповідальних за корупцію»

Європейський союз привітав рішення Сполучених штатів ввести санкції відносно олігарха Ігоря Коломойського.

Про це заявив представник Євросоюзу з питань зовнішньої політики Петер Стано у відповіді на запит Deutsche Welle.

«ЄС підтримує рішення США ввести заборону на в'їзд для пана Коломойського за значні корупційні діяння під час його роботи в якості високопоставленого чиновника в українській владі», - йдеться у відповіді.

При цьому Стано наголосив на важливості координації з США політики в питаннях, де є спільні інтереси.

За його словами, під час останніх контактів між новою адміністрацією США і керівництвом Євросоюзу «сторони підкреслили важливість тісної координації відповідних політик і заходів, зокрема щодо Східної Європи».

Також Стано вказав на те, що в санкційних режимах Євросоюзу, що мають відношення до України, немає «критерію, що дозволяє накладати санкції на осіб, відповідальних за корупцію».

Нагадаємо, Ігор Коломойський та найближчі члени його родини потрапили до списку санкцій США. Українського олігарха звинувачують у причетності до масштабної корупції. ZN.UA пояснило, чим загрожують санкції Коломойському.

Наприкінці лютого були вручені підозри ексголові правління банку Олександру Дубілету, його колишньому заступнику Володимиру Яценку та керівниці департаменту фінансового менеджменту Олені Бичихіній. Дубілет, що перебуває в Ізраїлі, як і Бичихіна, яка наразі у Чорногорії, отримали підозри поштою, заарештовано і залишено під вартою лише Яценка.

Відповідно до інформації Офісу генпрокурора усі троє менеджерів протиправно нарахували та виплатили індексовану комісію у 137 млн грн за депозитом пов'язаній із банком юрособі, а саме страховій компанії Інгосстрах, в правління якої входила на той час Бичихіна. Депозитний договір з компанією та додатки до нього не передбачали виплати таких комісійних.

У своїй статті для ZN.UA Юлія Самаєва зазначила, що не перший місяць Ірина Венедіктова блокує вручення підозр у справі про виведення грошей із “Приватбанку” його колишніми власниками. Цього часу було достатньо, щоб юристи Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова перейшли в наступ та розпочали судитися зі США, обвинувативши їх в експропріації інвестицій громадян України в американську комерційну нерухомість.

Детальніше читайте в тексті Юлії Самаєвої "Інвестняня для Коломойського".