UA / RU
Підтримати ZN.ua

Європа повинна відверто визнати відповідальність Росії за війну в Донбасі - Волкер

Дипломат відзначає, що таку жорстку позицію до сих пір озвучували в процесі врегулювання тільки США

Для реалізації Мінських домовленостей щодо врегулювання ситуації в Донбасі не вистачає відвертої і прямої позиції Німеччини, Франції та Європейського Союзу щодо відповідальності Росії за її агресію проти України, і адміністрації президента Джо Байдена доведеться працювати над цією проблемою.

Про це заявив у вівторок колишній спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер під час онлайн-конференції, організованої Фондом США-Україна, передає Укрінформ.

«Що потрібно (для імплементації «Мінська»- ред.), так це набагато більшої відкритості і прямоти з боку Німеччини, Франції та ЄС про відповідальність Росії за війну», - підкреслив він.

За словами Волкера, в даній ситуації речі потрібно чітко називати своїми іменами: «Це агресія проти України і невиконання Росією її зобов'язань згідно з Мінськими домовленостями».

Дипломат відзначає, що таку жорстку позицію дотепер озвучували в процесі врегулювання тільки США. У зв'язку з цим він зазначив, що нова команда, яка очолить напрямок зовнішньої політики в адміністрації Байдена, добре обізнана в цьому питанні.

«Отже, нам доведеться попрацювати з нашими європейськими союзниками, щоб створити набагато більш єдиний і чіткий фронт, який буде викривати агресію Росії», - підкреслив Волкер.

Детальніше про те, якою буде політика Вашингтона щодо Китаю, Європейського Союзу, Центральної Європи та Росії, і що повинна зробити Україна, щоб стати союзником Сполучених Штатів, - в статті Павла Клімкіна «Шанс, який не можна упустити» для читачів ZN.UA.