UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЄС ініціює всеосяжний перегляд Угоди про асоціацію

Керівники Ради Європи та Єврокомісії розраховують на початок поглибленого співробітництва між Україною та ЄС.

Президенти Ради Європи та Єврокомісії - Шарль Мішель і Урсула фон дер Ляйен - анонсували всеосяжний перегляд Угоди про асоціацію України з ЄС в 2021 році.

Як повідомляє Офіс президента України, про плани з перегляду Угоди про асоціацію лідери ЄС заявили президента Володимира Зеленського в листі за підсумками 22-го саміту Україна-ЄС, який відбувся 6 жовтня 2020 року.

У той же час керівники Ради Європи та Єврокомісії розраховують на початок поглибленого співробітництва між Україною та ЄС.

"Планується поглиблення галузевого співробітництва, зокрема в цифровий та екологічній сферах. Готується до підписання вже найближчим часом угоду про спільний авіаційний простір. Розпочато роботу попередньої оціночної місії ЄС в контексті майбутньої угоди про оцінку відповідності та прийнятності промислової продукції", - розповіли в ОП.

Раніше віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина заявила, що Украина вийшла на новий рівень європейської інтеграції, питання руху країни до членства в ЄС і НАТО перестають бути романтичними ідеями.

Детальніше про пріоритети України у зовнішній політиці у 2021 році читайте у статті Ігоря Жовкви “Завдання з трьома «відомими»”.