UA / RU
Підтримати ZN.ua

Єрмак відповів на «втому від війни» Мелоні та «тотальну корумпованість України» Юнкера

Глава Офісу президента критикує західних партнерів, які «втомилися»

Світові лідери повинні підтримувати Україну, незважаючи на додаткові виклики, пов'язані з війною між Ізраїлем і ХАМАСом, вважає глава Офісу президента України Андрій Єрмак. Він жорстко відкинув ідею, що «багато хто втомився від війни в Україні», висловлену прем'єр-міністром Італії Джорджією Мелоні в розмові з російськими пранкерами. 

«Навіть якщо є люди, які відчувають цю втому, я впевнений, що вони не хочуть прокинутися завтра в світі, де буде менше свободи і менше безпеки, а наслідки цього триватимуть десятиліттями», – заявив Єрмак в інтерв’ю POLITICO та запропонував припустити, що було б, якби Британія в 1939 році «відчула втому від Польщі» або якби США «відчули втому від Британії».

Читайте також: Ми в НАТО не можемо говорити про втому від війни, поки Україна продовжує свою невтомну боротьбу – прем’єрка Данії

Також Єрмак використав майданчик західного ЗМІ, щоб відповісти на заяву колишнього президента Європейської комісії Жан-Клода Юнкера (2014-2019), який, у контексті можливих переговорів про членство України в ЄС, назвав нашу країну «корумпованою на всіх рівнях суспільства» й «не готовою до вступу».

«Я не пригадую, щоб пан Юнкер відвідував Україну за останні пару років. Тому мені трохи дивно чути від нього такі слова. ... Я категорично відкидаю твердження, що Україна дуже корумпована. Такі виклики є в усьому світі, але чи не могли б ви навести мені приклад іншої країни, яка в умовах цієї жахливої війни провела б реформи такого масштабу?» – запитав Єрмак.

Читайте також: Business Insider: Ставка Путіна на втому Заходу від війни в Україні, схоже, працює, але містить ризики для самої Росії

Що ще важливого сказав Єрмак в інтерв’ю POLITICO 

Читайте також: Віцепрем’єр Ольга Стефанішина: «Від рішень по Україні залежить увесь процес розширення ЄС»

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський під час виступу на сесії Генеральної Асамблеї ООН заявив, що знає про спроби певних сторін укласти тіньові угоди з Росією за лаштунками. Він закликав міжнародну спільноту не довіряти РФ та не вести закриті переговори. 

У Європейському Союзі заперечують інформацію про ведення з Україною обговорення щодо можливих переговорів з Росією, про які повідомила американська телекомпанія NBC News 4 жовтня. Зеленський раніше заявив, що ніхто з партнерів не тисне на нього, щоб Україна сіла за стіл переговорів із РФ.