UA / RU
Підтримати ZN.ua

Японія планує запросити Зеленського на онлайн-зустріч лідерів G7 у Хіросімі

Для Токіо координація дій G7 щодо України є важливим кроком у підготовці до можливого конфлікту навколо Тайваню, вважають оглядачі. 

Японія планує запросити президента Володимира Зеленського взяти участь в онлайн-форматі у саміті G7, який відбудеться 19-21 травня у Хіросімі, пише видання Nikkei.

Читайте також: Японія планує надати Україні ще $500 млн допомоги

Як і на саміті в Ельмау, Японія, як країна — голова Групи семи, хоче створити умови для інтенсивних дискусій щодо російської агресії.

На думку оглядачів Nikkei, для Токіо координація дій G7 щодо України є важливим кроком у підготовці до можливого конфлікту навколо Тайваню.

Читайте також: Тайвань готовий запропонувати Китаю допомогу у боротьбі з епідемією Covid-19

У Японії вважають, що у разі такого конфлікту вона виявиться в нього безпосередньо втягнута, і розраховують на оперативну жорстку відповідь Китаю спільно зі США та Європою, беручи за основу той план дій, який було здійснено щодо РФ

Читайте також: Зеленський і Нетаньяху говорили про ППО в обмін на вигідне Ізраїлю голосування України в Генасамблеї ООН – Axios

Нагадаємо, віртуальна зустріч G7 була 12 грудня,  Володимир Зеленський тоді зазначив, що дипломатія – один із кроків до миру та запропонував Росії почати виведення військ з України на Різдво.