UA / RU
Підтримати ZN.ua

Якщо зараз почати втілювати план перемоги, то завершення війни може настати не пізніше наступного року – Зеленський

План перемоги складається з п'яти пунктів.

Якщо зараз почати реалізовувати план перемоги України, то російсько-українську війни можливо вдасться завершити не пізніше, ніж 2025 року. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час презентації плану перемоги у Верховній Раді.

«Терміновість плану перемоги саме зараз. Це пункти, більшість яких розраховані детально у часі. Якщо почати рухатись цією ідеєю з цим конкретним планом саме зараз, то може вдатися завершити війну не пізніше, ніж наступного року», – заявив Зеленський. 

План складається з п’яти трьох пунктів та трьох таємних додатків. Перший пункт геополітичний, два наступні безпекові, четвертий економічний, п’ятий безпековий.

Читайте також: Британія опрацьовує свої пропозиції щодо реалізації українського плану перемоги – Сирський

Раніше Зеленський попереджав, що у разі відсутності підтримки плану перемоги з боку США Україна продовжить жити за «планом Б». За його словами, українці вже роками роблять це в умовах повномасштабної війни.

Він запевнив, що запропонував «план А» ще до повномасштабного вторгнення, що передбачало превентивні санкції та посилення України. Проте партнери цього не зробили, а пізніше «визнали рацію» Зеленського. Зараз же він пропонує «новий план А».