UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Якщо Медведчук сам вибрав для себе військову форму, то він підпадає під правила воєнного часу" - Зеленський

Однак його ще можуть передати куму Путіну.

Депутата від ОПЗЖ, якого підозрюють у держзраді, та кума президента РФ Віктора Медведчука затримали в Україні, коли він намагався втекти за межі України, повідомив деталі справи президент України Володимир Зеленський.

"Він ховався 48 днів. А ось, нарешті, вирішив втекти за межі нашої держави. Що ж: для цього "космонавта" у поганому розумінні слова не спрацювало відоме "поїхали!". Вважаю, особливо цинічно з його боку використати військовий камуфляж. Намагався так замаскуватися. Ось такий вояка. Ось такий патріот. Що ж, якщо Медведчук сам вибрав для себе військову форму, то він підпадає під правила воєнного часу", - сказав він у відеозверненні він.

При цьому президент запропонував обміняти Медведчука на українських громадян, які перебувають у полоні російських військових.

Напередодні ввечері, 12 квітня, президент України Володимир Зеленський повідомив про успішну спецоперацію Служби безпеки України, яка здійснила затриманням Віктора Медведчука.

В перші дні російської агресії він утік з-під домашнього арешту на своїй віллі під Києвом.  Офіс Генпрокурора оголосив його в розшук, а Личаківський суд Львова заочно арештував його.

Зазначимо, що достеменно невідоме місце перебування його дружини Оксани Марченко та їхньої спільної доньки. Напередодні російського вторгнення вона виїхала з України у напрямку Булорусі.