UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ізраїльська система ППО допомогла б захистити не лише українських цивільних, а й єврейських паломників – посол Корнійчук

Попри війну, паломники-хасиди збираються традиційно відвідати Умань під час Рош-га-Шана.

Надання Ізраїлем Україні систем захисту від балістичних ракет, якими Росія чи не щоденно обстрілює українські території, допоможе захистити життя не лише українських цивільних, а й паломників-євреїв, які щорічно відвідують Умань. Про це посол України в Державі Ізраїль Євген Корнійчук заявив в коментарі виданню Israel Hayom

«Всі розмови про «зелені коридори» безглузді, тому що ми не можемо гарантувати безпеку паломників. Якщо Ізраїль не готовий допомогти захистити громадян України, можливо, він захоче захистити своїх громадян», — сказав посол.

Очільник дипвідомства уточнив, що йдеться не про «Залізний купол», а саме системи захисту від балістичних ракет.

Він також нагадав, що Україна не може гарантувати безпеку паломників, які щорічно приїжджають в Україну на початку вересня на святкування Рош-га-шана. Цього року свято припадає на 15-17 вересня.

Заначимо, що торік Україна рекомендувала паломникам-хасидам утриматися від візиту до України на святкування єврейського нового року Рош-га-Шана, однак до Умані на святкування все одно прибуло понад 20 тисяч хасидів.

Читайте також: У Росії виробляють безпілотники за ізраїльською ліцензією. Чи відкличуть її – посол Ізраїлю не знає

Раніше в Міноборони України зазначали, що легендарна ізраїльська система ППО «Залізний купол» не захищає від крилатих і балістичних ракет, тому вона не актуальна для України, але в Києві будуть раді іншій допомозі Ізраїлю.