UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ірану вигідно узалежнити Росію від своєї зброї – ISW

В обмін Іран хоче, щоб Росія допомогла з ядерними технологіями.

Ірану вигідно зробити Росію залежною від своїх озброєнь, зокрема дронів-камікадзе, а, може, і балістичних ракет. Натомість Іран хоче від Росії допомоги з ядерними технологіями. Таке припущення зробив Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики Інституту зауважили, що міністр закордонних справ Ірану Хосейн Амір-Абдоллахян підтвердив, що Іран направив Росії бойові безпілотники, заявивши, що Іран «передав Росії обмежену кількість безпілотників за кілька місяців до» війни в Україні.

«Іран, ймовірно, вже використовує залежність Росії від цих систем зброї іранського виробництва, щоб запитати допомогу Росії у своїй ядерній програмі», – йдеться у звіті ISW.

Читайте також: Іранська зброя повільно перетягує Ізраїль на бік України – Bloomberg

Додамо, що, на думку видання The New Yorker, допомагаючи Росії, Іран повертає борг за спасіння режиму Башара аль-Асада у Сирії.

Нагадаємо, помічниця держсекретаря США у справах Європи та Євразії Карен Донфрід заявила, що США та їхні союзники готові ввести додаткові санкції проти самого Ірану, якщо постачання зброї для війни проти України продовжиться. І вже після того стало відомо, що з Ірану до Росії прибув вантажний літак ймовірно з новою партією дронів Shahed на борту.