UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прокуратура порушила справу за "недбалість" через трагедію в Іловайську

Зараз експерти проводять аналіз дій осіб, відповідальних за проведення операції.

За фактом оточення сил АТО в районі Іловайська прокуратура відкрила справу за статтею за недбале ставлення до військової служби.

Про це повідомив представник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко на брифінгу в Києві.

"Розслідування факту оточення військових в районі Іловайська і в інших точках здійснює військова прокуратура. Проводиться досудове слідство в рамках кримінального провадження щодо ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу України - "Недбале ставлення до військової служби, якщо це заподіяло істотну шкоду чи тяжкі наслідки, вчинені в умовах воєнного стану або в бойовій обстановці", - зазначив він.

Зазначимо, що санкція даної статті передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.

За словами Лисенка, зараз оцінкою дій осіб, відповідальних за проведення операції, займаються слідчі.

"Призначена військово-тактична експертиза, яка дасть відповідь щодо правомірності прийняття рішень командним складом сил АТО і ступеня їх відповідальності", - підкреслив він.

Як відомо, наприкінці серпня при проведенні операції в районі міста Іловайськ кілька сотень бійців сил АТО, зокрема добровольчого батальйону "Донбас", були оточені бойовиками і російськими військами. Вийти з оточення, незважаючи на повідомлення про нібито досягнення домовленості з російськими військовими, вдалося лише частині з них. В РНБО заявили, що в полон до бойовиків потрапили понад 200 українських силовиків.