UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ічкерія визнала Голодомор актом геноциду укрїнців

Український та чеченський народи мають спільні цілі і одного ворога, — зазначено у постанові за підписом голови Президії Уряду Чеченської Республіки.

Уряд Ічкерії ухвалив рішення про визнання Голодомору 1932-33 років в Україні геноцидом українського народу.

Читайте також: Щоб уникнути трагедій Голодомору, потрібно перемогти наступників Сталіна – Рінкевичс

"Чеченський народ, який багато років бореться за власну незалежність, знає ціну запевненням у "дружбі" та розповідям про "братські народи", під прикриттям яких Москва знищувала і продовжує нищити як український народ, так і народ Ічкерії", — йдеться у постанові президіуму Уряду Чеченської Республіки Ічкерія у вигнанні.

У документі від імені чеченського народу також висловлено подяку Україні за визнання території Чечні тимчасово окупованою Росією територією та засудження геноциду чеченського народу.

Читайте також: Росія знову намагається знищити українців: світові лідери вшанували пам’ять жертв Голодоморів

"Український та чеченський народи мають спільні цілі і одного ворога. Тож уряд Ічкерії вважає за необхідне визнати Голодомор 1932-33 років актом геноциду українського народу", — зазначено у постанові за підписом голови Президії Уряду ЧР Ічкерія Алли Дудаєвої. Вона – вдова лідера чеченського визвольного руху у 1990-х роках, першого президента ЧРІ Джохара Дудаєва.