UA / RU
Підтримати ZN.ua

Голова партії «слуг» Корнієнко з трибуни Ради відчитав Разумкова

Депутати вже відправили у відставку Разумкова.

Голова партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко з трибуни Верховної Ради заявив про те, що спікер парламенту Дмитро Разумков вже не член СН, а до його роботи є багато питань. Корнієнко заявив про це під час розгляду питання відставки голови Верховної Ради.

«Дмитро Олександрович, на мій погляд, відступив від загальних принципів, більше не є членом нашої команди і відповідно не може представляти нашу партію на такій високій посаді», - заявив Корнієнко.

За словами очільника політсили, партія та виборці мають багато питань до спікера Верховної Ради. Корнієнко додав, що більшість із таких питань  є риторичні, але він впевнений, що Разумков «у своїй манері вам притаманній філігранно за формою, але не факт, що наповнено за змістом, будете на них відповідати. Отже, почнемо з вашої улюбленої теми - питання законності та регламенту».

«Як так сталось, що у Верховній Раді почав працювати принцип собі та друзям все, а ворогам регламент? Чому одні комітети отримували висновки швидше, і їх закони завжди потрапляли у порядок денний, а інші комітети були відкинуті, буквально, на маргінес парламентського життя? Як це пов’язано з особами голів комітетів? Або з тими реформами, які ці комітети пропонують або продукують? Коли вони зараз на часі для країни», - заявив Корнієнко.

Він також згадав про те, що 15 місяців не призначався керівник апарату Верховної Ради. Говорячи про заяви Разумкова щодо спроб шантажу, голова партії заявив з трибуни, чому спікер не заявив про це у правоохоронні органи.

«Якщо ми такі фанати регламенту, чому майже щодня порушується така проста елементарна норма, що виступ з питання порядку денного має стосуватися теми питання порядку денного. Не омину і наших колег з масмедіа. Чому кулуари для журналістів не відкривалися майже рік через ковід і раптом відкрилися за день до обговорення вашої відставки? Чому ви не зробили майже нічого для імплементації сотень сторінок з рекомендаціями з питань реформи ВР?», - заявив голова партії СН.

Корнієнко пожалівся на те, що «нашу обережну спробу застосувати спецпроцедуру щодо правок, ви поховали під якимись незрозумілими домовленостями, політичними торгами і так далі». За словами Корнієнка, «врешті-решт наш парламент перетворився на гальмо для реформ, нашого курсу, курсу президента і того, що чекає вся країна».

Корнієнко також нагадав Разумкову, що він під час засідання РНБО не голосував за введення санкцій проти проросійського політика Віктора Медведчука.

Читайте також: Відставка Разумкова: Рахункова палата опублікувала звіт про виконання кошторису Ради

5 жовтня

Рада 284 голосами відправила у відставку спікера Дмитра Разумкова. Як писало ZN.UA, за узгодженим в Трускавці планом, очолити парламент повинен Руслан Стефанчук, а його місце займе перший заступник голови фракції СН Олександр Корнієнко.

Засідання щодо відставки Разумкова веде «слуга народу» Данило Гетманцев. Крім нього, були заявлені кандидатури Гео Лероса, Олексія Гончаренка, Олександра Бакумова і Юрія Корявченкова. Останній заявив про самовідвід.

«Слуга народу» змогла зібрати 175 підписів за відставку голови Верховної Ради Дмитра Разумкова. Відповідні підписні листи виявилися в розпорядженні ZN.UA.