UA / RU
Підтримати ZN.ua

Голова дипломатії Греції готовий самостійно відвезти гумдопомогу у Маріуполь

Там проживають тисячі етнічних греків. 

Міністр закордонних справ Греції Нікос Дендіас заявив про свою готовність разом з гуманітарною допомогою відправитися в Маріуполь, де зараз гуманітарна катастрофа. За даними пресслужби МЗС, він відправив ноту нашій країні про співпрацю, а РФ закликав не блокувати відправку допомоги. 

"Я планую супроводжувати місію особисто у координації з головою Міжнародного комітету Червоного хреста Петером Маурером, з яким ми вже контактуємо", - заявив міністр.

Він також розповів, що у Бухаресті, столиці Румунії, буде створено групи з координації та прийому біженців з України. Її очолить посол Франгіскос Костеленос.

Варто зауважити, що в Маріуполі перебувають десятки тисяч етнічних греків. 

Читайте також: З епіцентру подій - останні журналісти виїхали з Маріуполя

18 березня радник керівника офісу президента України Олексій Арестович заявив, що військового вирішення ситуації у Маріуполі немає, але влада шукає інші способи допомогти людям.

Блокада Маріуполя за тривалістю ще непорівнянна з Ленінградською, але за інтенсивністю обстрілів та нелюдськістю її перевершує.

Місто із сотнями тисяч мирних жителів, узяте в заручники Путіним, не має стати другим ДАПом чи Іловайськом. Чи є у в України стратегія щодо Маріуполя? Якщо воєнного рішення немає, то яке є? А головне – як швидко його можна реалізувати? Докладніше читайте у статті Інни Ведернікової «Маріуполь, рідний… Що далі?» у ZN.UA.