UA / RU
Підтримати ZN.ua

Глава російського банку ВТБ Костін заявив, що Росія виживе без SWIFT

Напередодні МЗС Росії не було настільки категоричним в оцінках.

Глава російського банку ВТБ Андрій Костін в інтерв'ю назвав відключення Росії від системи міжнародних платежів SWIFT — малоймовірним і дуже серйозним кроком, повідомляє ТАСС.

У своєму коментарі керівник одного з найбільших російських банків, з неабиякою бравадою, сказав:

"Звичайно, виживемо, безумовно, але я не думаю, що до цього дійде. Це був би дуже серйозний крок, недружній — це мало сказати", — заявив він.

Заява Костіна дещо контрастує з думкою російського МЗС, яке назвало загрозу відключення Росії від SWIFT — питанням національної безпеки.

 Видання CNN повідомило, що адміністрація Джо Байдена розглядає широкий спектр санкцій щодо Росії, які мають утримати Володимира Путіна від вторгнення в Україну. Один із головних аргументів Вашингтона — відключення Росії від міжнародної платіжної системи SWIFT.

Читайте також: Кулеба закликав Захід повідомити, які конкретно санкції будуть запроваджені у разі нападу Росії на Україну — Washington Post

Детальніше про шантаж Кремля, пріоритети Вашингтона та інтереси Пекіна у протистоянні Москви з колективним Заходом читайте у статті Сергія Корсунського "Імперія Путіна готується завдати удару у відповідь: чого чекати Україні".

Євродепутати закликають відключити Росію від платіжної системи SWIFT та направити санкційні обмеження "на важливі сектори російської економіки", що "порушить фінансування розвідувальних служб та армії РФ".