UA / RU
Підтримати ZN.ua

Гроза за 20 хвилин розігнала харківських "антифашистів"

На пропозицію закінчити атифашисткий мітинг "через зміну погодних умов" харків'яни відповіли дружним "Так!" і схвальним свистом.

У Харкові на площі Конституції пройшов мітинг "В Європу без фашистів", організований Партією регіонів.

Люди прийшли на мітинг з державними прапорами, прапорами Партії регіонів, депутатської групи "Молоді регіони", Харківської профспілки студентів та прапорами з написами "Стоп фашизм!", а також з плакатами "SSвобода стримує євроінтеграцію", "SSвободівці - послідовники фашизму!", "Яценюк і Кличко - поплічники фашиста Тягнибока" та іншими.

В акції взяло участь до 5 тисяч осіб.

Перед присутніми виступив колишній в'язень концтабору Ігор Малицький, одягнений в арештантську робу. "Запам'ятайте: той, хто голосує за націоналізм, отримає те, що німці отримали в свій час!" - сказав Малицький.

Учасники мітингу також підтримали резолюцію, яку зачитав заступник голови Харківської обласної організації Партії регіонів Валентин Дулуб. "Ми, діти і онуки переможців, які визволили країни Європи від коричневої чуми, не можемо мовчати коли в нашій країні піднімають голову радикальні націоналістичні сили, які відроджують ідеологію і традиції поплічників фашизму. Європа жорстко засуджує і присікає спроби відродження неонацизму. Гуманітарні цінності європейської спільноти несумісні з расистськими і ксенофобськими поглядами, які активно пропагує партія "Свобода" та інші неофашистські організації", - йдеться в резолюції.

Після прийняття резолюції Дулуб запропонував закінчити мітинг, оскільки погода зіпсувалася: починалася гроза, а вітер виривав прапори і зносив намети, встановлені по периметру площі. "Зважаючи на зміну погодних умов, якщо ми скажемо, що сьогоднішній антифашистський мітинг буде закритий, ви не проти?" - запитав він.

Люди відповіли дружним "Так!" і схвальним свистом. Через кілька хвилин площа спорожніла. Мітинг тривав близько 20 хвилин, хоча планувалося проводити його протягом години. !zn

Читайте також:

Регіонали визнали, що учасникам антифашистського мітингу будуть платити

Азаров заборонив зганяти вчителів на політичні мітинги

На мітинги в Києві 18 травня вийдуть понад 100 тисяч осіб. Акції ПР і опозиції розвели в часі

Внутрішні війська в Київ стягувати не будуть