UA / RU
Підтримати ZN.ua

Гройсман запевнив, що дострокових парламентських виборів не буде

Народні депутати готові вести переговори про створення нової коаліції, вважає спікер Верховної Ради.

Більшість парламентських фракцій Верховної ради не розглядає всерйоз варіант проведення дострокових виборів і готова до переговорів про створення нової коаліції, стверджує спікер українського парламенту Володимир Гройсман.

За його словами,парламентарі, у масі своїй, не вважають варіант організації дострокових парламентських виборів прийнятним, і готові до пошуку компромісів щодо формування парламентської більшості в поточному складі Ради, повідомляє 112.Україна.

Спікер також висловив упевненість в тому, що нова коаліція зможе ефективно вирішити державні кадрові питання, виробивши нові загальні ідеї та цілі діяльності.

Раніше Гройсман заявляв, що до складу нової парламентської більшості мають увійти ті фракції, які раніше сформували коаліцію "Європейська Україна". Крім того, Президент України Петро Порошенко пообіцяв не допустити дострокових парламентських виборів.

За даними опитування "Рейтингу", у січні 2016 року ідею розпуску парламенту і призначення нових виборів до Верховної Ради підтримували 50% українців, проти – 34%.

Також результати опитувань показують, що при дострокових виборах збільшать свої фракції в Раді "Батьківщина" та "Опозиційний блок". При цьому "Народний фронт" Арсенія Яценюка опиниться за бортом парламенту. Також в Раду можуть пройти "Свобода" та "Громадянська позиція".