UA / RU
Підтримати ZN.ua

Гройсман пообіцяв оперативно вирішувати всі залежні від нього питання антикорупційного суду

Народні депутати сьогодні підтримали створення в Україні антикорупційного суду.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман пообіцяв оперативно вирішувати всі залежні від уряду питання новоствореного антикорупційного суду в частині фінансів й організації. Про це він заявив в ефірі телеканалу "112 Україна". На думку Гройсмана, якби голосування провалилося, "ні в кого не було б морального права дивитися людям в очі".

Прем'єр зазначив, що запуск роботи суду повністю залежить від механізмів, які передбачені самим законом. Крім того, в тексті передбачені "запобіжники", які дозволять відібрати максимально сумлінних кандидатів на посади суддів.

"Я точно можу сказати, що все, що залежатиме від уряду, – фінансування, організаційні питання, – ми робитимемо це дуже швидко", – підкреслив Гройсман.

На своїй сторінці в Facebook прем'єр подякував депутатам і пообіцяв зробити все, щоб корупціонери отримали справедливі вироки.

"Без перебільшення, влада сьогодні пройшла тест на готовність слідувати обраним цінностям", – зазначив він.

Нагадаємо, сьогодні, 7 червня, Верховна Рада конституційною більшістю голосів прийняла закон "Про Вищий антикорупційний суд".

Детальніше про процес створення антикорупційного суду читайте в матеріалі Ярослава Юрчишина "100 правок на годину і одна "на потім" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".