UA / RU
Підтримати ZN.ua

Громадські діячі запропонували повну переатестацію чиновників і міліції

Якщо пацієнт смертельно хворий, лікування передбачає радикальні заходи, впевнені громадські діячі.

План з проведення в Україні радикальних реформ, що складається з трьох етапів, "реанімація", "прорив" і "лідерство", запропонували в спільній статті для ZN.UA громадські діячі Вікторія Сюмар, Єгор Соболєв, Ігор Луценко, Володимир В'ятрович та Ганна Гопко.

Як зазначають автори, перший етап "реанімація" повинен відновити ефективність роботи державних структур і одночасно зробити неможливим використання їх для узурпації влади і придушення бізнесу, закласти основи для майбутніх реформ і створити системи, здатні забезпечити їх проведення.

"Ми не бачимо ефективної альтернативи поетапному, починаючи з керівництва, звільнення міліціонерів, прокурорів, співробітників СБУ і суддів та конкурсного відбору нових суддів, прокурорів та керівників міліції", - заявили громадські діячі.

Автори пропонують розділити міліцію на кілька окремих структур, що дозволить "вбити" кругову поруку.

"В окремих міністерствах, агентствах і управліннях ще дивом залишилися професіонали. Вони намагаються залишатися нормальними чиновниками ненормальної держави. Ми - за повну переатестацію державного апарату з виявленням і збереженням на службі таких профі", - наголошується в статті.

Докладніше читайте в матеріалі "Воля змінити країну" Вікторії Сюмар, Єгора Соболєва, Ігоря Луценка, Володимира В'ятровича і Ганни Гопко у свіжому номері "Дзеркала тижня. Україна". !zn

Читайте також:

Луценко представив у Львові громадський рух "Третя республіка"

SOS, або Лісапетна моя Україна

Тимошенко закликала зібрати національний круглий стіл заради підписання угоди з ЄС