UA / RU
Підтримати ZN.ua

Гриценко: Антикорупційний день у парламенті перетворюється на фарс

"Громадянська позиція" має намір підтримати завтрашні антикорупційні законопроекти лише в першому читанні.

У Верховній Раді 7 жовтня оголошено антикорупційний день, але це виглядає як антикорупційний фарс, безпорадність уряду та спікера.

Про це на прес-конференції у Рівному заявив лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко.

За його словами, минуло більше тижня з часу оголошення про проведення 7 жовтня позачергового засідання, присвяченого розгляду антикорупційних законопроектів уряду, повідомляє прес-служба політика.

"Засідання оголошено, а порядку денного немає. Депутати не знають, які законопроекти вони будуть розглядати. Це неприпустимо", - зазначив народний депутат.

Гриценко повідомив, що найімовірніше, "Громадянська позиція" зможе підтримати завтрашні антикорупційні законопроекти лише в першому читанні.

"Не можна приймати системні проекти загальнонаціонального значення без розгляду у профільному комітеті, з голосу, без аналізу, одразу в цілому. Дуже дорого потім коштують країні такі рішення", - підкреслив лідер "Громадянської позиції".

Нагадаємо, Кабінет міністрів пропонує Верховній Раді 7 жовтня прийняти "антикорупційний кодекс". Законопроект передбачає введення обов'язкового електронного декларування доходів і видатків всіх державних службовців першої-третьої категорії. Доступ до цієї інформації буде відкритим для всіх громадян. Крім того, розширюється перелік задекларованих доходів. !zn