UA / RU
Підтримати ZN.ua

Голубченко розповів, чому не призначено нового голову КМДА

Попова наразі тільки відсторонено від посади голови КМДА. Усю відповідальність несе Голубченко.

Нового голову Київської міської державної адміністрації (КМДА) може бути призначено тільки після того, як з цієї посади буде звільнено Олександра Попова, заявив в.о. голови КМДА Анатолій Голубченко.

"Голову КМДА у нас не звільнено - його відсторонено. Триває слідство. Передадуть до суду, суд визначить, була чи не була провина, після цього можна вирішувати питання про повернення голови КМДА (Попова)", - пояснив Голубченко журналістам на брифінгу.

За його словами, до звільнення Попова з цієї посади нового главу КМДА не може бути призначено.

"Не може бути призначено - ну, ніяк. Немає такого правового формату, в якому можна призначити голову КМДА, якщо не звільнено попереднього", - ще раз підкреслив він.

Разом з тим Голубченко зазначив, що, крім рішення суду, підставою для звільнення Попова з посади може бути також його добровільне рішення або рішення президента України Віктора Януковича.

"Кожна людина може написати заяву в будь-який момент і добровільно піти з посади - це одне; друге питання - чекати рішення суду; третє питання - це, безумовно, рішення президента, яким чином діяти", - також зазначив він.

При цьому Голубченко підкреслив, що від нього на даний момент рішення питання про призначення нового голови КМДА жодним чином не залежить.

"У будь-якому випадку, від мене це не залежить", - сказав він.

"Я, згідно з законом, який діє в Україні, виконую обов'язки (голови КМДА) і несу повну відповідальність за прийняття рішень і нормальне існування міста Києва", - констатував він.

Нагадаємо, що Попов 14 грудня 2013 року був відсторонений від посади Януковичем у зв'язку з розгоном Євромайдану в ніч на 30 листопада. !zn

Читайте також:

В.о. голови КМДА Голубченко хоче виселити євромайданівців з київської мерії

Голубченко буде тимчасово виконувати обов'язки голови КМДА

Київських комунальників спіймали на крадіжці 25 млн грн