UA / RU
Підтримати ZN.ua

Голова ОП Єрмак благоволить Тарану — оглядач

Новий глава Міноборони займає більш гнучку позицію по Мінську, ніж його попередник.

Новому міністру оборони Андрію Тарану благоволить глава Офісу президента Андрій Єрмак. Також очільнику Генштабу Руслану Хомчаку комфортніше працювати з Тараном, ніж з його попередником Андрієм Загороднюком. Про це пише в своїй статті "Міністерство оборони: "професіонали" проти "реформаторів" Данило Пилипчук.

Як зазначає автор статті, визначальним фактором для відставки Андрія Загороднюка стало згасання політичної підтримки з боку президента з приходом нового голови ОП Андрія Єрмака.

"По-перше, в ОПУ ревно поставились до його до успіхів на міжнародній арені, особливо до теплого прийому в штаб-квартирі НАТО в лютому. А по-друге, Загороднюк не підтримував плани Єрмака з мирного врегулювання конфлікту в Донбасі. Позиція Тарана в даному питанні, очевидно, більш гнучка", - пише автор.

Читайте також: Новий глава Міноборони Таран показав свою декларацію за минулий рік

Як повідомляло ZN.UA, у вересні 2015 року Андрій Таран став членом підгрупи з питань безпеки Тристоронньої контактної групи в Мінську, де пропрацював до листопада того ж року.

Детальніше про методи і кадрову політику нового міністра оборонного відомства читайте у статті Данила Пилипчука "Міністерство оборони: "професіонали" проти "реформаторів" на сайті ZN.UA. Всі статті автора дивіться тут.