UA / RU
Підтримати ZN.ua

Голова Львівської ОДА Ірина Сех подала у відставку

Сех суміщає свою посаду на держслужбі з депутатським мандатом і обіцяла піти у відставку після інавгурації Порошенка.

Голова Львівської обласної державної адміністрації Ірина Сех написала заяву про відставку, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на інформацію прес-служби Львівської ОДА.

За даними прес-служби, Сех написала заяву у вівторок, 10 червня, і направила в адміністрацію президента України для погодження.

Сех раніше обіцяла, що напише заяву про відставку з посади голови облдержадміністрації відразу після інавгурації нового президента України Петра Порошенка.

Після призначення на цю посаду на початку березня цього року Сех не склала у встановлений законом час з себе повноваження народного депутата України, мотивуючи це складною ситуацією у країні, оскільки вона була обрана у мажоритарному окрузі та її місце у парламенті ніхто не займе, а це може послабити правлячу коаліцію. Активісти неодноразово виступали проти поєднання цих двох посад і проводили пікети з вимогою її відставки.

Сех було обрано до Верховної Ради в одномандатному окрузі у Львівській області від ВО "Свобода", вона є народним депутатом відповідної фракції. Також вона очолює обласну організацію "Свободи". !zn

Читайте також:

Порошенко призначив дипломата Юрія Онищенка своїм першим помічником, відновивши посаду в АП

Главою Адміністрації президента України призначений Борис Ложкін

Прес-секретарем Порошенка став журналіст "5 каналу" Святослав Цеголко

Екс-радник Черновецького Березенко очолив ДУС