UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Голос" вимагає у Зеленського та "Слуги народу" переглянути призначення Шуфрича головою Комітету зі свободи слова

Партія закликає зупинити реванш "регіоналів"

Політична партія "Голос" звернулася до президента України Володимира Зеленського та його партії "Слуга народу" з вимогою не допустити обрання главою Комітету Верховної Ради з питань свободи слова представника "Опозиційної платформи - За життя" (ОПЗЖ) Нестора Шуфрича.

"Зокрема, представник партії "Голос" на підготовчій підгрупі нової Верховної Ради голосував проти призначення Нестора Шуфрича головою комітету з питань свободи слова та піднімав це питання на загальній групі", - йдеться в заяві "Голоси" в середу.

На думку партії, "призначати на голови комітету з питань свободи слова представника політичної команди, яка гнобила свободу слова в Україні – неприпустимо".

"Ми наполегливо закликаємо партію "Слуга народу" переглянути своє рішення – політик, який неодноразово демонстрував антиукраїнську позицію, не повинен очолювати парламентський комітет", - додали в "Голосі".

Перед цим проти призначення Шуфрича виступили журналісти і політична партія "Європейська солідарність".

Читайте також: НАЗК знайшло приховані мільйони у ще одній декларації Шуфрича

Раніше повідомлялося, що Шуфрич очолить комітет з питань свободи слова у Верховній Раді дев'ятого скликання. Його кандидатуру у вівторок, 27 серпня, погодили члени підготовчої депутатської групи.

Нестор Шуфрич є одним з найближчих соратників лідера "Опозиційної платформи – За життя", кума президента РФ Володимира Путіна Віктора Медведчука. Шуфрич починав політичну кар'єру в партії Медведчука СДПУ(о), обіймав у ній керівні з 1996 року. З 1998 року – регулярно переобирався до Верховної Ради.

У 2006-2010 роках Шуфрич очолював Міністерство з надзвичайних ситуацій в урядах Віктора Януковича і Миколи Азарова, в 2007 – вступив до "Партії регіонів".

У 2013 році Шуфрич підписав колективне звернення депутатів від Компартії і "Партії регіонів" до Сейму Польщі з закликом визнати геноцидом поляків Волинську трагедію 1943 року. 16 січня 2014 року Шуфрич разом з іншими "регіоналами" й "комуністами" голосував за "диктаторські закони", які передбачали, зокрема, фактичне введення цензури.