UA / RU
Підтримати ZN.ua

Глави НАТО та ЄС обговорили, як протистояти Росії

Політики відзначили, що НАТО і ЄС є різними організаціями, але сповідують спільні цінності і перебувають у єдиному безпековому середовищі.

Генеральний секретар Організації північноатлантичного договору Йенс Столтенберг заявив, що НАТО і Європейський Союз спільними зусиллями протистоять гібридної війні, розв'язаній Росією.

"Я вважаю, що особливо в цей час, це дуже важливо, що ми працюємо разом. Ми також діємо разом у відповіді на більш проблемне безпекове середовище. Євросоюз запровадив економічні санкції у відповідь на агресивні дії Росії в Україні. А НАТО забезпечує стримання у східній частині Альянсу. І разом це становить дуже сильну і тверду відповідь від ЄС і НАТО. Ми також обговорили, як продовжуватимемо подальший розвиток нашої співпраці, зокрема, щодо гібридної війни, а також на підтримку наших сусідів і партнерів у стабілізації їхніх країн та оборони – на півдні і сході", - заявив глава Альянсу після спільної прес-конференції з головою Єврокомісії Жаном-Клодом Юнкером в Брюсселі.

Політики відзначили, що НАТО і ЄС є різними організаціями, але сповідують спільні цінності і перебувають у єдиному безпековому середовищі.

Керівники НАТО і ЄС також наголосили про подальше зміцнення співпраці між організаціями.

Раніше повідомлялося, що генсек НАТО Йенс Столтенберг прокоментував заяву президента РФ Володимира Путіна про озброєння російської армії міжконтинентальними балістичними ракетами.