UA / RU
Підтримати ZN.ua

Глава МЗС Німеччини запропонував розширити місію ОБСЄ на Азовське море

Німеччина і Франція виступлять посередниками у переговорах Росії і України, які відбудуться 11 грудня.

Міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас запропонував поширити дію моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі на Азовське море. Про це він заявив у четвер на полях зустрічі міністрів закордонних справ країн ОБСЄ в Мілані, повідомляє DW.

За його словами, цю пропозиція обговорять сторони у вівторок, 11 грудня, в Берліні, де будуть присутні обидві сторони конфлікту - представники Росії і України, а також посередники від Німеччини і Франції.

Зараз дія моніторингової місії ОБСЄ поширюється на сухопутну територію України і має на меті, зокрема, спостереження за реалізацією мінських домовленостей. Після захоплення українських моряків у районі Керченської протоки Україна закликала моніторингову місію ОБСЄ почати посилений моніторинг акваторії Азовського моря і прилеглих територій.

Раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ України Павло Клімкін обговорив з міністром закордонних справ Німеччини Хайко Маасом питання, що стосуються звільнення українських військовослужбовців з російського полону і положення цивільного населення на окупованих територіях.