UA / RU
Підтримати ZN.ua

Глава МЗС Німеччини схвалив ініціативу Путіна щодо миротворців ООН в Донбасі

Німецький міністр вважає, що заява Путіна – це можливість провести переговори про припинення вогню.

Міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель позитивно відгукнувся про ініціативу президента Росії Володимира Путіна щодо миротворців ООН Донбасі.

Як повідомляє DW з посиланням на німецьке інформагентство dpa, Габріель вважає, що потрібно скористатися цією можливістю для переговорів про припинення вогню в Донбасі.

За словами глави МЗС Німеччини, це було б першим кроком до зняття санкцій з Росії.

Габріель також додав, що участь Росії необхідна для вирішення різних конфліктів, зокрема кризи навколо КНДР.

Нагадаємо, що 5 вересня президент РФ Володимир Путін зазначив, що допускає присутність миротворців ООН в Донбасі, проте вважає, що миротворчі сили повинні знаходитися виключно на лінії розмежування.

У відповідь на пропозицію глави Кремля в МЗС України заявили, що розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі має бути узгоджено з Києвом, передбачати виведення всіх окупаційних військ і найманців, а також їх зброї з території України і забезпечувати надійний контроль українсько-російського кордону.

Українські дипломати особливо підкреслили те, що військовослужбовці або громадяни країни-агресора не повинні потрапити до лав миротворців ООН.

Крім того, в МЗС України зазначили, що не може йти мови про отримання згоди на проведення миротворчої операції від незаконних збройних формувань, які діють на території ОРДЛО при підтримці РФ.