UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нищук має намір створити в Україні держфонд культури

Оформити створення нової структури можна буде вже до кінця нового бюджетного року, вважає міністр культури України.

Глава Міністерства культури України Євген Нищук всерйоз розглядає створення в Україні державного фонду культури, який міг би фінансуватися з різних джерел. Про це міністр заявив у своєму інтерв'ю для ZN.UA.

"Мова йде про так званий Фонд культури. Про різні джерела його наповнення. У тому числі – з акцизів, лотерей. Бачення такого фонду в різних креативних сторін – різне, але переконаний: знайдемо саме ту формулу, яка влаштує всіх", - зазначив він.

На думку Нищука, такий фонд міг би ефективно виконувати функцію акумулювання коштів, необхідних українській культурі, за умов його відкритості та чесності.

Створення подібної структури, за його словами, ще в листопаді минулого року підтримали чинний прем'єр Володимир Гройсман та його попередник на цій посаді Арсеній Яценюк. "Вважаю, що її можна оформити вже до нового бюджетного року. І всі юридичні нюанси опрацювати, зокрема – щодо звітності", - резюмував міністр.

Читайте також: Сирійська опозиція заявила про бойкот мирних переговорів через Росію

Як повідомлялося раніше, Нищук заявив, що підприємцям, які претендують на оренду землі в селах, будуть пропонувати взяти шефство над місцевими клубами та бібліотеками.

Докладно про плани щодо реформування Мінкульту і основних напрямках української культурної політики читайте інтерв'ю Євгена Нищука для ZN.UA.

Нагадаємо, що 14 квітня Верховна Рада відправила уряд Арсенія Яценюка у відставку, призначила Гройсмана прем'єром і затвердила склад нового Кабміну.

Детальніше про перспективи роботи нового уряду читайте в статті Юлії Мостової "Тимчасовий уряд" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".