UA / RU
Підтримати ZN.ua

Геращенко не пустили на суд над Савченко і заборонили в'їзд до Росії до 2021 року

Члена ПАРЄ і мінському переговірнику Ірині Геращенко заборонили в'їзд до РФ до 2021 року.

Українська делегація, яка прямувала до суду над Надією Савченко, поїде без народного депутата України Ірини Геращенко, повідомив у Facebook народний депутат Олексій Рябчин.

"Ірину Геращенко не пустили в Росію! Члена ПАРЄ і мінському переговірнику заборонили в'їзд до 2021 року! Ганьба!", - написав депутат.

За його словами, делегація, що складається з депутатів і представника президента Петра Порошенка Святослава Цеголко, "направляється до суду" без Ірини Геращенко.

Вирок у справі Надії Савченко суд почне оголошувати в понеділок, 21 березня.

Читайте також: Лідери ЄС зажадали негайного звільнення Савченко

Савченко була викрадена в зоні бойових дій в Луганській області на початку липня 2014 року.

2 березня прокурор попросив для української льотчиці Надії Савченко 23 роки колоніїзагального режиму і 100 тисяч рублів (близько 1,2 тис. доларів) штрафу в ході засідання в Донецькому міському суді (Ростовська область). Раніше держзвинувачення визнало вину Надії Савченко у вбивстві журналістів ВГТРК доведеною. Крім цього, на думку звинувачення, доведена вина Савченко і в незаконному перетині українсько-російського кордону. Після стало відомо, що Савченко відмовилася від можливого обміну на російських військових Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва, яких судять в Україні. Савченко також закликала суддю не затягувати з винесенням вироку.

17 березня президент України Петро Порошенко передав президенту Європейської Ради Дональду Туску список осіб, які сфабрикували справу проти Надії Савченко. У цьому документі зазначено 46 прізвищ.