UA / RU
Підтримати ZN.ua

Генсек НАТО підтримав введення миротворців у Донбас

В НАТО розглянули російську пропозицію, визнавши українську більш прийнятною.

НАТО підтримує відправку міжнародного миротворчого континенту в ОРДЛО.

Як повідомив генеральний секретар Північноатлантичного Альянсу Йенс Стотенберг після зустрічі з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим на полях Генасамблеї ООН, у НАТО розглянули пропозиції України та РФ й визнали позицію Києва більш переконливою.

"Я привітав пропозицію про відправку миротворців ООН до України, підтриману Україною. Російська пропозиція також знаходиться "на столі", - пояснив генсек НАТО.

Нагадаємо, 21 вересня президент України Петро Порошенко після зустрічі з президентом США Дональдом Трампом повідомив про підтримку Вашингтоном ідеї відправки миротворців у Донбас.

Напередодні Порошенко закликав Раду безпеки ООН розмістити миротворців в Донбасі в якомога більш стислі терміни. Президент України особливо наголосив, що миротворці повинні бути розміщені на всій території ОРДЛО та українсько-російському кордоні.

РФ, у свою чергу, не хоче пускати миротворців схід від лінії розмежування.

Докладніше про перспективи розміщення миротворчої місії ООН в Донбасі читайте у статті Сергія Рахманіна "Миротворчість і мироігрища" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".