UA / RU
Підтримати ZN.ua

Генсек НАТО підтримав припинення вогню в Донбасі

Столтенберг знову закликав усі сторони виконувати Мінські угоди.

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг привітав відновлення припинення вогню в Донбасі.

"Важливо, щоб відновлення припинення вогню дотримувалися в повній мірі. Я закликаю всі сторони виконувати Мінські угоди в повному обсязі", - написав Столтенберг в Twitter.


Читайте також: Президент Польщі знову закликав до розміщення військових баз НАТО у Східній Європі

Раніше в МЗС Китаю привітав початок нового режиму припинення вогню на Сході України.

Нагадаємо, що бойовики в Донбасі припинили вогоньз опівночі 1 вересня. Про припинення вогню в Донбасі з 1 вересня раніше домовилися лідери Франції та Німеччини франсуа Олланд і Ангела Меркель у телефоній розмові з президентом Росії Володимиром Путіним.

У свою чергу, видання The Guardian писало, що нове перемир'я в Донбасі може спрацювати. Нещодавні заяви Путіна можуть свідчити про те, що він шукає виходу з ситуації, яка зайшла у глухий кут в політичному і військовому плані. Путін підняв ставки, коли після анексії Криму розв'язав ще й війну в Донбасі. Проросійські терористи продемонстрували свою слабкість і нездатність захопити територію і утримувати її тривалий час під контролем. Тому останнім часом в Москві рідше згадують "Новоросію", яка повинна була охопити майже половину України. Тож можливо, що тепер російський президент шукає вихід із ситуації.