UA / RU
Підтримати ZN.ua

Франція засуджує російську спробу анексії, продовжить допомагати Україні

Ще одна країна чітко заявила, що погрози Москви не вплинуть на підтримку Києва.

Франція продовжить підтримувати Україну, попри спроби Росії анексувати Донецьку, Луганську, Запорізьку та Херсонську області.

У телефонній розмові з президентом України Володимиром Зеленським його французький колега Еммануель Макрон заявив, що Париж продовжуватиме допомагати Києву в деокупації територій, повідомляє BFM із посиланням на Єлисейський палац.

Макрон також засудив спробу захоплення Росією територій України.

«Президент Республіки підтвердив своє тверде засудження незаконного приєднання Росією чотирьох українських регіонів. Франція віддана допомозі Україні у відновленні повного суверенітету та територіальної цілісності», - йдеться у повідомленні.

Згодом Офіс президента України оприлюднив пресреліз за підсумками розмови лідерів держав.

Окрім спроби анексії територій України Росією, Макрон і Зеленський обговорили контрнаступ ЗСУ, ситуацію на Запорізькій АЕС, заявку України на членство у НАТО та майбутній саміт Європейської політичної спільноти (відбудеться 6-7 жовтня – ред.).

Читайте також: США, Британія та Канада відповіли санкціями на спробу РФ анексувати території України

Нагадаємо, із аналогічною позицією напередодні виступили Сполучені Штати.

Світ не визнає спроби захоплення території суверенної держави. Відповіддю на дії президента РФ Владіміра Путіна стало посилення санкцій проти агресора та посилення військової підтримки нашої країни.