UA / RU
Підтримати ZN.ua

Франція закликала російську владу не допустити ескалації в Донбасі

Про "вибори" в ОРДЛО говоритимуть на сьогоднішньому засіданні Радбезу ООН.

Міністерство закордонних справ Франції закликало Росію запобігти ескалації ситуації на сході України через проведення так званих "виборів" на окупованій території Донбасу. Про це заявив представник МЗС Франції, повідомляє у вівторок, 30 жовтня, прес-служба відомства.

Вказується, що під час засідання Ради безпеки ООН щодо ситуації в Україні французька сторона нагадає про те, що "вибори" в ОРДЛО загрожують суверенітету української держави та суперечать зобов'язанням у рамках Мінських домовленостей.

У МЗС підкреслили, що Франція закликає російську владу запобігти ухваленню будь-якого рішення, яке може сприяти відновленню напруженості в Донбасі. Відзначається, що французька сторона не бачить прогресу у ситуації з безпекою на сході України та стурбована гуманітарною ситуацією, яка там склалася.

"Реалізація Мінських угод, у які залучені як Росія, так і Україна, залишається єдиним способом забезпечити мирне і довгострокове врегулювання цього майже п'ятирічного конфлікту", - зазначили у відомстві.

Нагадаємо, що у вівторок, 30 жовтня, Рада Безпеки ООН проведе відкрите засідання за ініціативою України та за підтримки її партнерів, на якому обговорять ситуацію в окупованих районах Донбасу, зокрема - фейкові "вибори" місцевих ватажків. Останній раз Радбез ООН обговорював проблему російської агресії проти України 29 травня.

Як повідомлялося, "вибори" нового ватажка "ДНР" призначено на 11 листопада. Після вбивства наприкінці серпня ватажка бандформування Олександра Захарченка, тимчасово виконуючим обов'язки став "голова народної ради ДНР" Денис Пушилін. Цього ж дня "народна рада ЛНР" призначила вибори "депутатів парламенту" й ватажка псевдореспубліки на 11 листопада.