UA / RU
Підтримати ZN.ua

Еро та Штайнмаєр наступного тижня приїдуть до Києва для обговорення "нормандського формату"

Глава МЗС Німеччини висловився за збереження діалогу з Росією.

Міністри закордонних справ Німеччині та Франції Франк-Вальтер Штайнмаєр і Жан-Марк Еро наступного тижня збираються відвідати Київ.

В українській столиці міністри обговорять питання повернення до "нормандскому формату", повідомив Штайнмаєр під час виступу в Бундестазі в середу, 7 вересня, передає Deutsche Welle.

Виступаючи перед німецькими парламентаріями, очільник МЗС ФРН висловився на підтримку посилення політики стримування Росії з боку НАТО. При цьому дипломат вказав на необхідність збереження діалогу з Кремлем щоб "відчуження між Сходом і Заходом Європи не призвело до нового поділу на два табори".

"На наш континент повернулися навіть питання війни і миру", – підкреслив Штайнмаєр.

Нагадаємо, під час виступу у Верховній Раді 6 вересня президент України Петро Порошенко заявив, що Київ зацікавлений у продовженні та збереженні "нормандського формату" переговорів. Глава держави підкреслив, що "будь-який формат має сенс тільки тоді, коли в ньому бере участь Росія і коли він багатосторонній".

Раніше видання Financial Times писало, що Путін вдався до своєї грубої дипломатії перед самітом G20, привівши російську армію в бойову готовність біля південно-західних кордонів, щоб "видавити" з переговорів по врегулюванню ситуації в Донбасі українського президента.

5 вересня президент Франції Франсуа Олланд повідомив, що зустріч у "нормандському форматі може відбутися найближчими тижнями.

В Адміністрації президента України, в свою чергу, уточнили, що запланована зустріч Порошенка, Меркель і Олланда з Путіним може відбутися в Берліні.