UA / RU
Підтримати ZN.ua

Екскомандувач США назвав можливе місце нового удару Росії по Україні

За його словами, РФ хоче отримати контроль над усім українським узбережжям Чорного і Азовського морів.

Кремль хоче розширити контроль над всім українським узбережжям Чорного і Азовського морів, тому удар можливий не тільки з боку Херсона та Маріуполя.

Про це розповів колишній командувач Збройними силами США Бен Ходжес в Європі в інтерв'ю "ТСН.Тиждень".

«Думаю, в кінці кінців Одеса, Маріуполь і Бердянськ також є в "меню" Кремля", - наголосив генерал, додавши, що удар з боку Маріуполя можливий, "якщо він буде потрібен".

Ходжес вважає, що Росія спробує захопити дамбу в Херсоні, щоб вирішити проблему з питною водою в Криму. Сигналом, на думку генерала, буде початок відновлення Північно-Кримського каналу.

Водночас Ходжес сподівається, що його припущення не виправдаються. Однак при будь-яких умовах Збройні сили України повинні бути в повній боєготовності.

Читайте також: НАТО не підтримає Україну в разі відкритої агресії Росії - екскомандувач ЗС США

Раніше схожу думку висловив президент американського фонду Джеймстаун Глен Говард, зазначивши, що посушливе літо в Криму може спонукати росіян перейти до активних дій в Херсонській області, щоб отримати контроль над Північно-Кримським каналом і відновити водопостачання окупованого Криму.

Також в українській розвідці заявили, що Росія відпрацьовує план щодо застосування Збройних сил для створення сухопутного коридору в анексований Крим.

Водночас 5 липня командувач Військово-морських сил ЗСУ контрадмірал Олексій Неїжпапа заявив про велику ймовірність нападу РФ з боку Криму. За його словами, конфлікт спричинить безліч жертв.

Не пізніше 6 червня командувач Об'єднаних сил Збройних сил України Сергій Наєв назвав слова Неїжпапи перебільшенням і назвав ситуацію контрольованою.